Gündəlik rasionumuzda xərçəng saçan təhlükə
Türkiyəli həkim Canan Karatay gündəlik rasionumuzda geniş istifadə etdiyimiz soğanın xərçəngə yol açdığını bildirib.
Professorun sözlərinə görə, soğan qızardılanda təkcə içindəki xeyirli maddələr və antibiotiklər məhv olmur. Eyni zamanda soğanda kanserogen maddə əmələ gəlməsi müşahidə edilir.
Qeyd edək ki, kanserogen insan vücudunda gələcəkdə xərçəng yarada biləcək zərərli maddədir.
Canan Karatay soğanın çiy halda yeməyin çox faydalı, həmçinin də ziyansız olduğunu əlavə edib.
Mənbə: Haber Global
BƏNZƏR MƏQALƏLƏR
-
İnsan ilk dəfə okeanda sahildən ən ucqar nöqtəyə çatdı – FOTO/VİDEO
Bizim WhatsApp kanalımıza buradan abunə ola bilərsiniz 2024-cü ildə ata və oğuldan (Kris və Mik […]
-
ABŞ-də 40 ton çəkisi, 18 metr uzunluğu olan məxluqun kəlləsi tapıldı – FOTO
Bizim WhatsApp kanalımıza buradan abunə ola bilərsiniz ABŞ-nin Şimali Karolina ştatının sahillərində iki sıra əyri, […]
-
Alimlərdən ömrün uzunluğu ilə bağlı sevindirici proqnoz
Bizim WhatsApp kanalımıza buradan abunə ola bilərsiniz Alimlər əsrin ortalarına qədər gözlənilən ömür uzunluğunun nə […]