MƏZƏNNƏLƏR

QAYNAR XƏBƏRLƏR

mişlen mükafatı

Mişlen mükafatçısı qastronomiyanın sirlərini bölüşüb

Mişlen mükafatına layiq görülmüş İtaliyanın ən məşhur aşpazlarından biri “Gazelli Cafe”də yüksək qastronomiya sirlərini bölüşüb

Mişlen mükafatına layiq görülmüş məşhur baş aşpaz Cuzeppe Kasto “Gazelli Cafe”nin dəvəti ilə ilk dəfə Bakıya səfər etmişdir. Səfər çərçivəsində Kasto Azərbaycan milli mətbəxindən təamları dadmış,

diqqətçəkən yerləri ziyarət etmiş, həmçinin bir sıra kulinar ustad dərsləri keçmişdir. O, “Gazelli Cafe”nin baş aşpazı Timur Pivkin və komandası ilə yüksək qastronomiya sirlərini bölüşmüşdür.

Baş aşpazın sözlərinə görə, kulinariya sahəsində karyerasına başlamazdan əvvəl beş il ərzində mehmanxana işi institutunda təhsil alıb. Universiteti bitirdikdən sonra Cuzeppe dünyanı səyahət etməyə başlayıb və çox sayda müxtəlif ölkəyə səfər edib. Kasto öz restoranını doğma Siciliyada açmışdır. 2010-cu ildə isə Cuzeppe Kasto kulinariya sahəsində ən yüksək mükafatlardan birinə – MICHELİN ulduzuna layiq görülmüşdür.

“Mən həmin günü çox gözəl xatırlayıram. Sanki dünən idi. MICHELİN ulduzu uzun illər çalışıb səy göstərdiyim arzudur, kulinariya sahəsində yüksək nüfuzdur. Bu, böyük məsuliyyətdir, böyük əmək və səy tələb edir”, – deyə C.Kasto fikirlərini bölüşmüşdür.

Diqqətəlayiq yerlərdən başqa, italiyalı baş aşpaz yerli bazarda da olmuşdur. Ustad dərsləri zamanı baş aşpazın komandası tərəfindən təqdim edilən yeməklərin yerli Azərbaycan məhsullarından hazırlandığını vurğulamışdır. Dequstasiyaya təqdim olunan yeməklərin hər biri nəfis dadı, inanılmaz ətri və süfrəyə qeyri-adi formada təqdim edilməsi ilə fərqlənirdi.

“Baş aşpaz və bütün “Gazelli Cafe” komandası ilə işləmək imkanı qazandım. Biz kulinariyanın sirlərini bölüşdük və təcrübə mübadiləsi apardıq, həmçinin “Gazelli Cafe”nin koloritli və beynəlmiləl menyusu üçün bir neçə maraqlı yemək yaratdıq”.

BƏNZƏR MƏQALƏLƏR

MÜZAKİRƏ

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Top